Projekt i fokus

Nationalmuseum

Nationalmuseum är Sveriges ledande konst- och designmuseum. Efter ett fem år långt renoveringsarbete slog museet upp sina portar igen hösten 2018.

Stombergs har återigen haft förmånen att tillverka och montera fantastiska trägolv till museet. I arbetet denna gång ingick även att renovera golv som legat på museet sedan tidigare  

Dessa golv har vi varsamt demonterat. De renoverades i vårt snickeri i Krägga för att sedan åter monteras på plats på museet av våra golvläggare. Andra golv har nytillverkats efter gammal förlaga. Totalt levererade vi cirka 5 000 m2 massiva trägolv till Nationalmuseum.

Arbetet med golven pågick under två års tid. Idag står Stombergs Recond AB för skötseln av trägolven på Nationalmuseet.

Liljevalchs

Liljevalchs är av många ansedd som Stockholms vackraste utställningsmiljö. Här visas konst och form i stora och generösa utställningar.

Nu har Liljevalchs vuxit med en ny tillbyggnad signerad arkitekt Gert Wingårdh i samarbete med glasformgivaren Ingegerd Råman.

Till de nya utställningsrummen har vi levererat smala, ljusa och stilrena tiljor i Douglasgran. Golvtiljorna har en inbyggd springa som skapats genom att vårt hyvleri slipat fram specialstål till tillverkningen och våra golvläggare varsamt slipat och vitpigmenterat golven

Vrak

Vrak, Museum of Wrecks, är ett statligt marinarkeologiskt museum i Stockholm som invigdes i september 2021.

Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan men låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst.

Till VRAK har vi på Stombergs levererat brandskyddsimpregnerade paneler i ek. En kraftig, ljuspigmenterad ribba som linjerar fint med de gjutna ribborna vid trappan samt en slät panel som även används som bakgrund till ett filmspel.

 

Täby simhall

En ny simhall har invigts intill den nya stadsdelen Täby park utanför Stockholm. Simhallen har fått en modern, flexibel utformning och erbjuder café och vattenaktiviteter för hela familjen – för nöje, träning, och tävling.

Arkitekterna Norconsult AB har ritat och vi på Stombergs har levererat och monterat både släta paneler och ribbpaneler. En del i brun thermobehandlad furu och andra vackert vitpigmenterade. Alla paneler är självklart brandskyddsimpregnerade hos vår samarbetspartner Woodsafe Timber Protection AB.