Projekt i fokus

Privat hem, Stockholm

Inredaren Kajsa Melchior har inrett detta vackra hem på Östermalm i Stockholm.  Projektet har visats i bland annat i @vogueliving, där Kajsa säger:

– In the study we chose to go simple in order to make the space flexible. A warm red on the walls combined with a floor of massive walnut complemented with light birch, and a lacquered skin table by Aldo Tura. 

Vi på Stombergs är självklart stolta över att hon har valt våra massiva trägolv, här i amerikansk valnöt med friser i björk och valnöt. 

Vill du se flera inredningar av Kajsa finns hon på Instagram, @kajsamelchior. Fotograf: Henrik Lundell.

Ringens köpcentrum

I början av 2023 startade projektet att göra Ringen ännu bättre. Handelsplatsen i hjärtat av Söder i Stockholm skulle få öppnare ytor, större ljusinsläpp och mer plats för framtidens handel. Stombergs har under hösten levererat och monterat en vacker och spännande asktilja på inomhustorget.

Under året kommer även Ringens exteriör att renoveras och få sig en uppfräschning med nya fasader mot Ringvägen, Götgatan och Älvsborgsparken. Tidigare slitna plåtfasader kommer att ersättas med hållbara materialval i trä och tegel, med fokus på ett lågt klimatavtryck.

Nya brandskyddsimpregnerade paneler i Thermowood från Stombergs kommer att levereras i början på 2024.

Nationalmuseum

Nationalmuseum är Sveriges ledande konst- och designmuseum. Efter ett fem år långt renoveringsarbete slog museet upp sina portar igen hösten 2018.

Stombergs har återigen haft förmånen att tillverka och montera fantastiska trägolv till museet. I arbetet denna gång ingick även att renovera golv som legat på museet sedan tidigare  

Dessa golv har vi varsamt demonterat. De renoverades i vårt snickeri i Krägga för att sedan åter monteras på plats på museet av våra golvläggare. Andra golv har nytillverkats efter gammal förlaga. Totalt levererade vi cirka 5 000 m2 massiva trägolv till Nationalmuseum.

Arbetet med golven pågick under två års tid. Idag står Stombergs Recond AB för skötseln av trägolven på Nationalmuseet.

Liljevalchs

Liljevalchs är av många ansedd som Stockholms vackraste utställningsmiljö. Här visas konst och form i stora och generösa utställningar.

Nu har Liljevalchs vuxit med en ny tillbyggnad signerad arkitekt Gert Wingårdh i samarbete med glasformgivaren Ingegerd Råman.

Till de nya utställningsrummen har vi levererat smala, ljusa och stilrena tiljor i Douglasgran. Golvtiljorna har en inbyggd springa som skapats med ett specialstål som vårt hyvleri tog fram vid tillverkningen. Efter läggning har våra golvläggare varsamt slipat och vitpigmenterat golven.

Vrak

Vrak, Museum of Wrecks, är ett statligt marinarkeologiskt museum i Stockholm som invigdes i september 2021.

Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan men låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst.

Till VRAK har vi på Stombergs levererat brandskyddsimpregnerade paneler i ek. En kraftig, ljuspigmenterad ribba som linjerar fint med de gjutna ribborna vid trappan samt en slät panel som även används som bakgrund till ett filmspel.

 

Täby simhall

En ny simhall har invigts intill den nya stadsdelen Täby park utanför Stockholm. Simhallen har fått en modern, flexibel utformning och erbjuder café och vattenaktiviteter för hela familjen – för nöje, träning, och tävling.

Arkitekterna Norconsult AB har ritat och vi på Stombergs har levererat och monterat både släta paneler och ribbpaneler. En del i brun thermobehandlad furu och andra vackert vitpigmenterade. Alla paneler är självklart brandskyddsimpregnerade hos vår samarbetspartner Woodsafe Timber Protection AB.